چهاردهم اکتبر سال 1515 ـ در آن زمان که ایران فاقد نیروی دریایی بود (زمان شاه اسماعیل صفوی) ـ دریاسالار پرتغالی آلفونس دا آلبوکرکی (آلفونسو دو آلبوکرک) با چند کشتی توپدار و یگان تفنگدار وارد تنگه هرمز شد و بعدا جزایر استراتژیک آن ناحیه را تصرف کرد. تنگه هرمز دروازه خلیج فارس است ـ خلیجی که 970 کیلومتر طول دارد.
روزنامه تنبیه/ سیاسی، اجتماعی، فکاهی، انتقادی/ صاحب امتیاز: ابراهیم معتضدالاطباء/ مدیر: مصطفی مترجم/ تاریخ انتشار: 1325ق/ محل انتشار: تهران/ فاصله انتشار: ده روز یکبار، هفتگی
ناوچه نادر مهدوی مورد اصابت یک فروند موشک قرار گرفته بود، اما هنوز تیربارش کار می کرد و به طرف آمریکایی ها شلیک می کرد. در فاصله چند لحظه، سه موشک دیگر هم به ناوچه اصابت کرد که آن را متلاشی کرد. شعله بلندی ناشی از انفجار ناوچه و پیت های ذخیره بنزین ایجاد شد. هنوز از شوک انهدام ناوچه بیرون نیامده بودم که صدای فریاد و ناله ای از طرف ناوچه بلند شد. کمک....
آقا محمدخان با انتصاب قاسمخان دولّو ، اولین گام را در راه تشکیل نظمیه (شهربانی) در تاریخ معاصر ایران برداشت و میرزا شفیع مازندرانی را برای مدیریت امور غیرنظامی شهر گماشت.
ژان گومی عکاس و هنرمند فرانسوی یکی از شناخته شده ترین عکاسان معاصرا ست که مقارن با حوادث انقلاب، جنگ تحمیلی و رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به کشورمان آمده و عکاسی کرده است.
قند، یکی از مواد مهم مصرفی جامعه ایران در قرن 13ش بوده است، کالایی که به خاطر فقدان صنایع و عدم تولید آن در داخل ایران، به عنوان یک متاع وارداتی حائز اهمیت در برهه زمانی موردنظر شناخته میشد.
یکی از نقاط نادیده و پنهان جنگ تحمیلی اردوگاه اسرای ایرانی است که در آن زمان به دلیل تخطی عراق از کنوانسیونهای بین المللی درباره رفتار با اسرا کمتر خبرنگار و عکاسی میتوانست مجوز بازدید از آز آن و تهیه گزارش را به دست آورد؛ در این میان "برنارد بریسون" یکی از استثناها به شمار میرود.
قیام مسجد گوهرشاد مشهد در روزهای 19تا 21 تیرماه 1314 به وقوع پیوسته است. مقارن این زمان آمریکاییها در مشهد با ایجاد بیمارستان مسیحی مشغول مداوای بیماران بودند. سابقه حضور آنها در مشهد به سال 1295ق./1878م. میرسد...
در آن زمان آقازاده آخوند ملاّ کاظم و آشتیانی، دو رقیب حاج آقا حسین قمی بودند که حقیقتاً عالم بزرگ مشهد که او را ما به تمام معنا بزرگ میدانیم، آقای آیتالله حاج آقا حسین قمی بود و مخالف دولت پهلوی هم حاج آقا حسین بود. آنها موافق بودند. آن دو تای دیگر، آیتالله آقازاده و آشتیانی، آنها با پهلوی موافق بودند. حاج آقا حسین هم اول موافق بود
خیل جمعیت ضمن تحمل دردهای حاصل از شلیک گاز اشک آور ، به تدریج خود را به صفوف سربازان نزدیک ساختند . سربازان تفنگ های نیمه خودکار خود را بالا آورده و تیر هوایی شلیک کردند .